Kampen Spaardoel

Spaardoel 2017

Bedankbrief Spaardoel 2017

Voedsel en brandhout voor de Roma kinderen.

De leiding van de OASE kampen heeft voor de komende zomerkampen een project gekozen van de Stichting EU-Roma Nederland. www.eu-roma.nl

Deze organisatie houdt zich bezig met het stichten van gemeenten en het geven van materiële hulp aan de allerarmsten in Europa, de Roma bevolking. De organisatie is werkzaam in het oosten van Hongarije en het westen van Roemenië.

De levensstandaard in met name Roemenië is dermate dat deze bevolkingsgroep met veel moeite kan overleven. Afgelopen winter was de temperatuur ‘s nachts enkele weken -25 graden Celcius en kwam het kwik overdag niet boven de -10 graden Celcius. Verschillende mensen hebben de winter dan ook niet overleeft.

Wat een verschil maakte tussen het ene dorp en het andere dorp, waren de voedselpakketten die men enkele keren ontving en het brandhout om de woningen te kunnen verwarmen. Om de Roma kinderen wat gemakkelijker de winter door te laten komen heeft de leiding ervoor gekozen om deze zomer te gaan sparen voor zowel voedselpakketten als brandhout.

Wij hopen dat wij met elkaar voor veel kinderen deze winter het verschil kunnen maken.

 

 

 

Het voedselpakket is op de juiste bestemming aangekomen